Къде бяхте, когато ние се борихме за независимост? Този въпрос зададе

...
Къде бяхте, когато ние се борихме за независимост? Този въпрос зададе
Коментари Харесай

Кадиров към Европа: Къде бяхте, когато ние се борихме за независимост?

Къде бяхте, когато ние се борихме за самостоятелност? 

Този въпрос зададе чеченският деспот Рамзан Кадиров към Европа и в частност към полския министър председател Анджей Дуда.

По-рано Дуда се разгласи за концепцията да се поддържа Ичкерия (Чеченска република Ичкерия - сепаратистко държавно образувание, просъществувало на територията на Чечено-ингушка самостоятелна руска социалистическа република от 1991 година до 2000 г.).

" Искам да разясня думите на един шизофреник - полския министър председател. Той твърди, че би трябвало да се поддържа Ичкерия ", съобщи Кадиров с необятна усмивка на разположение. " Имам един въпрос: " Къде бяхте вие, когато се борихме за Ичкерия? Когато отстоявахме ползите на независимостта? Защо европейските страни, в това число и Украйна, не ни поддържаха, а в този момент взеха решение да поддържат несъществуваща страна? ", попита той и се засмя.

Кадиров изясни за какво независимостта на Ичкерия е неосъществима.

" Днес, колкото и да желаеме да имаме обособена страна, не можем да съществуваме. Защото 1,5 милионно население би трябвало да бъде изхранено, облечено, образовано, има обществени въпроси, инфраструктура, както и други стратегии и планове. Няма да можем да се оправим. Аз бях ичкеринец и поради такива като теб (Дуда) не ни разрешиха да изградим лична страна ".

Kadyrov blames Europe and Ukraine for not supporting Ichkeriya (Chechnya) when it was fighting for independence.

He says Ichkeriya would still like to be independent but it`s impossible at the moment.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Рамзан, дружно с татко си Ахмад, се бият на страната на сепаратистите през Първата чеченска война (1994 - 1996 г.). Но през Втората (1999 - 2000) минават на страната на съветските сили - тези, които действително " не ни разрешиха да изградим лична страна ". Оттогава кланът " Кадиров " е любимец на Кремъл и заграбва милиарди от парите, които Москва изпраща за развиването на Чечения.

Но в последна сметка главната функционалност на дотациите е реализирана - идеята за Ичкерия да бъде изцяло заровена.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР